Guacamole
Μια συνταγή κατευθείαν από το Μεξικό
Μια συνταγή κατευθείαν από το Μεξικό
Συστατικά
Υλικά για 3 - 4 μερίδες
* 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
* 1 / 4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους μικρούς
* Λίγες σταγόνες Tabasco, ή μια πρέζα σκόνη τσίλι
* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουταλιά της σούπας μαλακό τυρί
* 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
* 1 μικρή σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
* Αλάτι και πιπέρι
* 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
* 1 / 4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους μικρούς
* Λίγες σταγόνες Tabasco, ή μια πρέζα σκόνη τσίλι
* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουταλιά της σούπας μαλακό τυρί
* 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
* 1 μικρή σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
* Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίστε το αβοκάντο, προσθέστε χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει μαλακό,
προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά
Kις λορέν
Συστατικά
Υλικά για τη ζύμη
125 γρ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 160 γρ. μαλακό αλεύρι 100 γρ.παρμεζάνα 1 κουταλιά σούπας γάλα Υλικά για τη γέμιση 6 αυγά 7 φέτες ζαμπόν 8 φέτες μπέικον 160 γρ.γλυκιά γραβιέρα 1 μικρή κρέμα γάλακτος Οδηγίες Βάζουμε το βιτάμ σε μπολ, αφαιρούμε 1 κουταλιά σούπας από αυτό και προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να εσωματωθουν καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για μισή-1 ώρα. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί τάρτας νούμερο 28 ή 30 καλά βουτυρωμένο με τη μία κουταλιά βούτυρο, που κρατήσαμε και την ανοίγουμε με το χέρι ή σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη. Όταν θα στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, θα φροντίσουμε να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τρίβουμε τη γραβιέρα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη. Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά. Ψήνουνε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. |
Muffins με σπανάκι και τυρί
Συστατικά 240 γρ. γαλα πληρες 70 γρ. λαδι 115 γρ. τυρι τσενταρ τριμμενο 85 γρ. παρμεζανα τριμμενη 140 γρ. σπανακι κομμενο οχι πολυ ψιλο ουτε χοντρο 1 πιπεριτσα (τσιλι) ψιλοκομμενη 3 μεγαλα αυγα 455 γρ. αλευρι κοσκινισμενο 4 κ.γ. μπεικιν παουντερ 225 γρ. κατσικισιο τυρι μια πρεζα αλατι 1 χουφτα σουσαμι και ηλιοσπορους Οδηγίες Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα τυρια, εκτος το κατσικισιο, γαλα, λαδι, αυγα,σπανάκι και την πιπερια. Προσθετουμε το αλευρι, μπεικιν, αλατι και ανακατευουμε απαλα. Γεμιζουμε τις ειδικες θηκες για μαφινς με το μισο μειγμα και μοιραζουμε το κατσικισιο τυρι σπασμενο με το χερι και ριχνουμε και το υπολοιπο μειγμα . Πασπαλιζουμε με το σουσαμι και τους σπορους και ψηνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φουρνο για 20' μεχρι να παρουν ενα χρυσο χρωμα. Catalan bread Υλικα
|