language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

cheapis.gr cheapis.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Γλυκα

Βασιλόπιτα
5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά μεσαία
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ
-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και  ανακατεύετε καλά
-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες
-Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά
-Χτυπάτε τ’ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα
-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη
-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο
-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα


Αμυγδαλωτά

1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 ασπράδια
1 βανίλια
ανθόνερο

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι
-Προσθέτετε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά
-Πλάθετε μικρά μπαλάκια
-Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί
-Μπήγετε στο καθένα και ένα αμύγδαλο
-ψήνετε για 10 - 15 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Γαλακτομπούρεκο

1 κουτί φύλλο
4 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-Βάζετε το γάλα να βράσει
-Σε ένα μπωλ βάζετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη τα αυγά και ανακατεύετε
-Ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει
-Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
-Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο
-Βάζετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει
-Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο



Γλυκό του κουταλιού

1 κιλό από τα φρούτα που θέλετε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

-Καθαρίστε τα φρούτα από κουκούτσια
-Από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τα φλούδια
-Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη
-Ρίχνετε τα φρούτα και αφήνετε να βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά
-Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το γλυκό σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες


Γαλατόπιτα

10 αυγά
7 φλιτζάνια γάλα
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν
-Χτυπάτε τα αυγά καλά
-Μόλις βράσει το γάλα και Λιώσει η  ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Ρίχνετε και τη βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο

 Φλογέρες

1 κουτί φύλλο
2 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
. 1 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
. 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλαράκι κανέλλα
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
-Παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
-Βάζετε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η  γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
-Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
-ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι

 Φανουρόπιτα

6 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια σταφίδες
1 φλιτζάνια λάδι
Χυμό από 5 πορτοκάλια
2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλο
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί
-Βάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
-Ψήνετε 20 -30 λεπτά

 Τουλουμπάκια

2 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
5 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα
.    1/2 λεμόνι
λάδι για τηγάνισμα

-Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο
-Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί -Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε -Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι
-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι

 Σκαλτσούνια

. 3 φλιτζάνια αλεύρι
. 1 φλιτζάνι ταχίνι
. 2 κουταλιές μέλι
. 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
. 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
. 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
. 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
. 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
. ανθόνερο
. ζάχαρη άχνη
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μελί στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μελί
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

 
Ραβανί

7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
. 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι βούτυρο
. 2 βανίλιες
. 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια νερό


-Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά
-Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προοθέτετε στο βούτυρο
-Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι
-Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο
-Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι
-Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά

 
Σκαλτσούνια

. 3 φλιτζάνια αλεύρι
. 1 φλιτζάνι ταχίνι
. 2 κουταλιές μέλι
. 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
. 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
. 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
. 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
. 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
. ανθόνερο
. ζάχαρη άχνη


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μελί στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μελί
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

 
Παγωτό Βανίλια

. 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
. 4 φλιτζάνια γάλα
. 4 αυγά
. 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
. 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
. 4 βανίλιες
. 1/2 κουταλάκι αλάτι


-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι
-Προσθέτετε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά
-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς
-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα
-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Αφήνετε να κρυώσει
-Προσθέτετε τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος
-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

 
Παγωτό Βερίκοκο

3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια βερίκοκα
. 2 βανίλιες
• 1/4 φλιτζάνι νερό


-Πλένετε τα βερίκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια
-Βάζετε τα βερίκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε
συνεχώς
-Χαμηλώσετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει
-Προσθέτετε τον πολτό από τα βερίκοκα
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μια ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή


 
Παγωτό Καϊμάκι

. 4 1/2 φλιτζάνια γάλα . 
15 γραμμάρια σαλέπι . 
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη . 
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος . 
2 βανίλιες


-Βάζετε το γάλα με την ζάχαρη να κάψει, όχι να βράσει
-Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχετε φτάσει στο μισό, τοποθετείτε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα
-Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή


 
Παγωτό Καφέ

3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 3 κοφτές κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
. 2 βανίλιες


-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Διαλύετε στο γάλα τον καφέ
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε
συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή
 
Παγωτό κρέμα

. 3 φλιτζάνια γάλα . 
. 5 αυγά
. 1 φλυτζάνι ζάχαρη 
. 2 βανίλιες

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε
συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή


 
Παγωτό με Αμύγδαλα

3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
. 2 βανίλιες


-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε
συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει
-Προσθέτετε τα αμύγδαλα στην κρέμα
-Το μείγμα με τα αμύγδαλα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

 
Παγωτό Πεπόνι

3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια κομμένο πεπόνι
2 βανίλιες


-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει
-Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι
-Σε ένα μπολ το ζυμώνετε με τη ζάχαρη να λιώσει
-Το προσθέτετε στην κρύα κρέμα
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

 
Παγωτό Σαντιγί

3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σαντιγί
2 βανίλιες


-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την σαντιγί
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή


 
Παντεσπάνι

3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
1/4 φλιτζάνι βούτυρο


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την ζάχαρη με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά
τα υλικά
-Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
-Λιώνετε το βούτυρο
-Στο μπολ με τη ζάχαρη και τ' αυγά προσθέτετε εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι -Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο -Ψήνετε 20 -30 λεπτά

 
Πάστα Φλώρα

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 ασπράδι


-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βουτυρώνετε ένα ταψάκι στρογγυλό ή μία ταρτιέρα
-Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει
-Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
-Προσθέτετε στο βούτυρο το αυγό χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς
-Προσθέτετε το γάλα και το αλάτι
-Προσθέτετε το αλεύρι
-Χτυπάτε να γίνει μια ζύμη λεία
-Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα
-Απλώνετε τα 3/·4 της ζύμης στο ταψάκι να καλύψει και τα πλαϊνά
-Απλώνετε την μαρμελάδα
-Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνετε λωρίδες και τις βάζετε πάνω από την μαρμελάδα σταυρωτά
-Αλείφετε τις λωρίδες με το ασπράδι
-ψήνετε για μία ώρα περίπου

 
Κέικ με γιαούρτι

1 κεσές γιαούρτι
2 κεσέδες ζάχαρη
3 κεσέδες αλεύρι
1 βιτάμ
5 αυγά
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού σόδα


-Βάζετε σε ένα μπώλ το αλεύρι
-Ανοίγετε ένα λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βιτάμ, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού
-Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε και το γιαούρτι
-Προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου


 
Κέικ Σοκολάτα

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
. 2 βανίλιες
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα


-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ
-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει
-Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα Λείο
-Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ
-Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. στο μίξερ συνεχώς.
Ζ-ζεσταίνετε λίγο το γάλα
-Λιώνετε το κακάο στο γάλα
-Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -ψήνετε για μία ώρα περίπου