language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

cheapis.gr cheapis.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Σουπες

Μαγειρίτσα (μερίδες έξι)

Υλικά

-Συκωταριά και έντερα αρνιού (καθαρισμένη εντελώς από τα λίπη και τα γλυκάδια) συνολικού βάρους 800γρ
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
-3 κοτσάνια άνηθο
-1/2 φλιτζάνι ρύζι
-2 κοτσάνια μαϊντανό
-30 φύλλα μαρούλι
-1 αβγό ολόκληρο και τα ασπράδια από 2 αβγά
-1 έως 2 λεμόνια,
-1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-8 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τα ζεματίζετε τρία έως τέσσερα λεπτά.
 Χύνετε το νερό και κόβετε σε μικρά κομμάτια όλα τα εντόσθια, αφού πρώτα κρυώσουν.
 Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
 Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και κοκκινίζετε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια,
τα εντόσθια και τον άνηθο. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μαρούλι και το νερό
και βράζετε το μείγμα 40 λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε τη μαγειρίτσα να βράσει 12 περίπου λεπτά ακόμα.
 Φτιάχνετε αβγολέμονο με τα τρία ασπράδια, τον ένα κρόκο και τα δύο λεμόνια και δένετε με αυτό τη σούπα.
Σερβίρεται πασπαλισμένη με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Ντοματόσουπα (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-300γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-50γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το κοτσάνι, ψιλοκομμένα
-1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
-2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 φλιτζάνια νερό
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-Zάχαρη στη μύτη του κουταλιού
-1 κουταλιά της σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος
Γαρνίρισμα

-1 γιαούρτι χωρίς λιπαρά, ελαφρά κτυπημένο
-1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και "μαραίνετε" μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια για τρία, τέσσερα λεπτά.
 Προσθέτετε το σκόρδο και το αλεύρι, τα αφήνετε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς,
και μετά ρίχνετε και το νερό. Τα αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
 Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον άνηθο. Χαμηλώνετε τη φωτιά,
 σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν 30-40 λεπτά.
 Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και τη χτυπάτε στο μπλέντερ.
Σερβίρεται ζεστή -η κάθε μερίδα σκεπασμένη με ένα κουταλάκι γιαούρτι και λίγο άνηθο.


Φακές σούπα με σπανάκι και μοτσαρέλα (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-250γρ. ξερές φακές
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-150γρ. ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-6 φλιτζάνια νερό
-300γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
-1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1/2 κουταλάκι πάπρικα
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-100γρ. τυρί μοτσαρέλα περασμένο από τον τρίφτη του κρεμμυδιού

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
 Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει (τρία, τέσσερα λεπτά).
 Ρίχνετε το νερό και τις φακές.
 Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μία περίπου ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
 Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι.
 Σιγοβράζετε το φαγητό δεκαπέντε ακόμα λεπτά. Οι φακές σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με την τριμμένη μοτσαρέλα.

Χορτόσουπα (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-100γρ. καρότα
- 50 γρ. σέλινο
-100 γρ. μανιτάρια
-100 γρ. ξερά κρεμμύδια
-150γρ. πατάτες
- 200 γρ. φρέσκιες ντομάτες
-100 γρ. παντζάρια με τα φύλλα τους
- 200 γρ. κολοκύθια
- 2 κύβους ζωμό βοδινού
-15 κόκκους χοντρό πιπέρι
-1 πρέζα σαφράνι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χορταρικά.
Τα βράζετε (χωρίς αλάτι) επί 40-50 λεπτά σε 6 φλιτζάνια νερό.
 Περνάτε τα βρασμένα πια χορταρικά από τον μύλο των χόρτων ή από χοντρό τρίφτη,
 και τα ξαναβάζετε στο ζουμί τους μαζί με τους κύβους του βοδινού, το πιπέρι και το σαφράνι.
 Βράζετε το μίγμα επί 10 ακόμη λεπτά.