language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

cheapis.gr cheapis.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Σαλατες

Αμπελοφάσουλα

. 1 κιλό αμπελοφάσουλα
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
. 1/2 φλιτζάνι ξύδι
. αλάτι και πιπέρι

-Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα από τις άκρες τους και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό έως να μαλακώσουν
-Μόλις βράσουν τα τοποθετείτε στην πιατέλα
-Τα περιλούζετε με το λαδόξιδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και σερβίρετε


Κοτοσαλάτα

. 1 κότα
. 1/4 κασέρι
. 1/4 ζαμπόν
. 2 πιπεριές
. μαγιονέζα
. λίγος μαϊντανός

-Βράζετε την κότα έως να μαγειρευτεί
-Αφήνετε να κρυώσει και την ξεψαχνίζετε
-Κόβετε πολύ μικρά κομμάτια
-Ψιλοκόβετε ζαμπόν, τυρί και πιπεριές
-Τα τοποθετείτε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιονέζα

-Ανακατεύετε πολύ καλά
-Από πάνω απλά στρώνετε μία στρώση πολύ λεπτή μαγιονέζας και γαρνίρετε με μαϊντανό





Κολοκυθάκια Βραστά

1 κιλό κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι λάδι
. λεμόνι όσο θέλετε
αλάτι

-Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό έως μαλακώσουν -Μόλις βράσουν τα κόβετε σε ροδέλες ή τα αφήνετε ολόκληρα -Σερβίρονται με λαδολέμονο



Κουνουπίδι Βραστό

. 1 κουνουπίδι
1/2 λεμόνι στιμμένο
αλάτι
. λάδι

-Πλένετε το κουνουπίδι πολύ καλά
-Αφαιρείτε τα φύλλα του
-Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει
-Το τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι
-Αλατίζετε
-Προσθέτετε το λάδι




Λάχανο - Καρότο

. 1/4 λάχανο
. 2 καρότα
. 1/2 λεμόνι στυμμένο 
. αλάτι
. λάδι

-Πλένετε το Λάχανο και τα καρότα πολύ καλά
-Κόβετε το λάχανο σε πολύ μικρές λωρίδες
-Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη στο χοντρό
-Το τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι
-Αλατίζετε και ανακατεύετε προσεκτικά
-Προσθέτετε το λάδι

 Χωριάτικη Σαλάτα

2 ντομάτες
1 μεγάλο αγγούρι
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγες ελιές
λίγη ρίγανη
1 μέτριο κομμάτι φέτα
αλάτι και πιπέρι
λάδι και ξύδι


-Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά
-Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και σε ροδέλες το αγγούρι
-Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προοθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά ψιλοκομμένη σε λωρίδες, τις ελιές
-Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξύδι και ανακατεύετε προσεκτικά -Τοποθετείτε την φέτα από πάνω
-Ρίχνετε λίγη ρίγανη ακόμα πάνω στη φέτα και προσθέτετε το λάδι -Προαιρετικά προσθέτετε και λίγη κάπαρη

 Χόρτα

. 1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
. ξύδι ή λεμόνι
. αλάτι και πιπέρι
. λάδι

-Κόβετε τις ρίζες από τα χόρτα
-Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά
-Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν
-Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προοθέτετε το ξύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε το λάδι

 Τουρσί

. 2 καρότα
. 3 ρίζες σέλινο
. 4 μικρές πιπεριές
. 6-7 κορφές από κουνουπίδι
. 5 αγγουράκια μικρά
. 1 φλιτζάνι ξύδι
. αλάτι
. πιπέρι ολόκληρο
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
-Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά για 3 λεπτά
-Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ -Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει

-Ρίχνετε το ξύδι
-Αλατίζετε
-Ρίχνετε τις μπάλες πιπεριού
-Σκεπάζετε και αφήνετε να γίνει το τουρσί περίπου 48 ώρες
-Φυλάσσεται σε βάζο
-Καταναλώστε σε δύο μήνες περίπου


 Ταραμοσαλάτα

300 γρ. ταραμάς λευκός
2 μεγάλες φέτες (ψίχα) ψωμιού
. 2 φλιτζάνια λάδι
. λεμόνι όσο θέλετε
1/2 κρεμμύδι προαιρετικό
μαϊντανός

-Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά
-Εάν θέλετε μπορείτε να το περάσετε 2 βόλτες από τον πολυκόφτη
-Ανακατεύουμε συνεχώς τον ταραμά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ψωμί
-Μόλις αυτά τα δύο ανακατευτούν μεταξύ τους πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο μαζί] με το
λεμόνι
-Εδώ εάν θέλετε προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο -Γαρνίρετε με μαϊντανό και ελιές


 Ρώσικη Σαλάτα

. 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
. 5 καρότα κομμένα σε κυβάκια
. 1 σακούλα μικρή κατεψυγμένο αρακά
. 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
. 6 μικρά αγγουράκια τουρσί
. μαγιονέζα
. αλάτι, πιπέρι
-Βράζετε τις πατάτες τα καρότα και τον αρακά
-Τα βάζετε σε μία σαλατιέρα
-Προσθέτετε την κάπαρη και τα αγγουράκια

- Ανακατεύετε
-Προσθέτετε την μαγιονέζα και ανακατεύετε προσεκτικά να πάει παντού

-Στρώνετε τα υλικά
-Ρίχνετε 2 κουταλιές τη σούπας μαγιονέζα και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι να κάνετε
 ένα λείο στρώμα ώστε να  είναι εμφανίσιμη η σαλάτα -Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε

 Πατατοσαλάτα

• 4 πατάτες
. 3/4 φλιτζάνι λάδι
. 1/3 φλιτζάνι ξύδι ή λεμόνι
. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
. 1 κρεμμύδι
. αλάτι και πιπέρι

-Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στα οχτώ
-Βράζετε τις πατάτες
-Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι
-Τοποθετείτε τις πατάτες σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το μείγμα του λαδιού
-Γαρνίρετε με το μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα

 Παντζάρια Σαλάτα


1 κιλό παντζάρια
1/2 φλιτζάνι λάδι
. 1/4 φλιτζάνι ξύδι
. 1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

-Χωρίζετε το παντζάρια από τα φύλλα και τα κοτσάνια τους
-Καθαρίστε τα παντζάρια από τις άκρες τους και το φλούδι και τα βράζετε έως να μαλακώσουν
-Μετά από μισή ώρα ρίχνετε και τα κοτσάνια με τα φύλλα
-Μόλις βράσουν τα τοποθετείτε στην πιατέλα και κόβετε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση τοποθετείτε τα φύλλα τους
-Ψιλοκόβετε το σκόρδο
-Ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο
-Περιχύνετε τα παντζάρια με το λαδόξιδο και σερβίρετε


 Μπρόκολο Βραστό

. 1 μπρόκολο
. 1/2 λεμόνι στυμμένο
. αλάτι και πιπέρι
. λάδι

-Πλένετε το μπρόκολο πολύ καλά
-Αφαιρείτε τα φύλλα του
-Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει
-Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι
-Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε προσεκτικά
-Προσθέτετε το λάδι

 Μελιτζανοσαλάτα

. 1 μεγάλη μελιτζάνα
. 1/2 φλιτζάνι λάδι
. 3 σκελίδες σκόρδο
. 4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
. αλάτι και πιπέρι

-Τρυπήστε την μελιτζάνα με ένα πιρούνι
-Ψήστε την στο φούρνο για 40 λεπτά (200 C)
-Μόλις ψηθεί, ξεφλουδίστε την
-Λ ι ώστε την με ένα πιρούνι
-Προσθέστε σιγά σιγά και εναλλάξ το λάδι με το ξύδι
-Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι
-Γαρνίρετε με μαϊντανό και ελιές


 Μαρούλι

. 1 μαρούλι
. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
. 1/4 ματσάκι άνηθο
.ξύδι
. αλάτι και πιπέρι
. λάδι
-Πλένετε τα λαχανικά πολύ καλά
-Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
-Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το ξύδι
-Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε προσεκτικά
-Προσθέτετε το λάδι


 Μακεδονική

. 1/4 λάχανο άσπρο
• 1/8 λάχανο κόκκινο
. 1 καρότο
. 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
. 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
. 1 ρίζα σέλινο
. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
. 1/2 λεμόνι στυμμένο
. αλάτι
. λάδι
-Πλένετε τα λαχανικά πολύ καλά
-Κόβετε τα λάχανα σε πολύ μικρές λωρίδες
-Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη στο χοντρό
-Κόβετε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομμάτια
-ψιλοκόβετε το σέλινο και τον μαϊντανό
-Το τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι
-Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε προσεκτικά
-Προσθέτετε το λάδι

 Λάχανο Βραστό

.    1/2 λάχανο
•    1/2 λεμόνι στυμμένο
•    αλάτι
.    λάδι
-Πλένετε το λάχανο πολύ καλά
-Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει
-Το τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι
-Αλατίζετε
-Προοθέτετε το λάδι